Nije čovjek ono što misli već ono što čini

Svako želi biti neko; niko ne želi raditi na tome.

08.05.2012.

Kad se spotakneš,ustani!

Kad se spotakneš.ustani!I ne očekuj ni od koga da ti pruži ruku pomoći.Otresi prašinu sa svoje odjeće,skupi snagu,stegni kaiše na svojoj obući i nastavi putovanje,jer put je dug i trebat će ti još mnogo vremena do cilja.
Kad se spotakneš,ustani!Ta,neuspjeh ne znači propast svijeta,jer ako se sao malo bolje zainteresuješ naći ćeš u svijetu koji te okružuje mnoštvo lijepih stvari zbog kojih vrijedi krenuti iz početka.
Kad se spotakneš ,ustani!Jer će ti ustajanje omogućiti da kušaš slast pobjede i naučit će te da se ponovo pridigneš kad god posrneš i padneš.
03.05.2012.

Čudni odnosi...

Imam mamu koja je udaljena od mene nekih 200 kilometara,i uvijek je drama kad ona treba doci meni u posjetu."Pa hajd kad si navalila.","Docu,al imam obaveza,ne mogu samog babu ostavit,čovjek radi...",A posjeti me jednom godišnje i kad krene,meni žao,ostani još malo."Bila sam ti,šta hoćeš,imam i ja svoju kuću.... A sad dobila i snahu pa mi kone vele sad ti mama može češće doći.Nasmijem se "Jah",A u sebi kontam,sad imaju drugi razlozi za nedolazak,plus oni od prije,evo već sam počela računati od zadnje posjete....
Imam svekrvu,ne gledam je kao svekrvu u ovdašnjim poimanjima svekrve,zovem je mama i gledam je kao majku moga muza,i ne bi mi smetalo da smo skupa,čak šta više,i voljela bih to jer sam uvijek sama,na to bih gledala kao na blagodat,imas nekog svaki dan da se druzis sa njim,da pričaš,podijeliš probleme,radosti...Eh,ta svekrva je udaljena 2 kilometra od mene i nije mi bila u posjeti već 2 mjeseca.Ja nju svakako obiđem.Ona ima kćerku kod koje je svaki dan.Nađe razlog i otrči barem pola sata.
Eh sad ,nije ovaj post da bih gibetila svoju mamu i svekrvu,već da pošaljem poruku djevojkama koje nisu udate,da se nikako ne udaju mimo svoga grada,jer će im mama naći 1000  razloga da ne dođe ma koliko vi sada mislili da vaša mama nije takva.Ja nisam jedina kod koje je ovako.
S druge strane,svekrva ,ma koliko bila dobra, fina opet više voli svojoj kćerki otici.Ostat cete i bez mame i bez svekrve. :) Nije fin osjećaj,zaista :(

Nije čovjek ono što misli već ono što čini
<< 05/2012 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

MOJI LINKOVI

Iz dubine misli
-Ne možemo uništiti sve što volimo;uvijek će ostati mogućnost da ga unište drugi.
-Sve je lijepo dok ništa ne tražimo,a prijatelje je opasno iskušavati.
-Prijateljstvo se ne bira,ono biva,ko zna zbog čega,kao ljubav.
-Iskustvo suviše maleno da bi se moglo snaći u tajnama koje krije ljudska misao.

inspiracija
Jedan red ispisah u pijesku na otoku,pretočivši u njega sav svoj um i dušu.U vrijeme plime dođoh da pročitam zagonetku,ali na obali ne vidjeh ništa osim glupost svoju.


Žene su kao djeca:ne pitaj ih,ne izazivaj prkos,rasturit će se oblak sam od sebe ako se praviš da ne vidiš.


Kad misle da su viši od nas,ljudi mogu da budu plemeniti.

Iskustvo starijih
Do kraja života upoznavat ću ljude,a nikad ih upoznati neću,uvijek će me zbunjivati neobjašnjivošću postupaka.

widgets


Nema prijateljstav među ljudima koji drugačije misle.

Učini sve što možeš sam ne uzdajući se u podršku koje nema,i onda je tvoje sve što postigneš,i zlo i dobro.