beats by dre cheap

Sve je laž....

Ovih dana spustio se neki srklet na glavu, pa samo razmišljam.Nekako mi se kockice slažu same a nisam ni pokušavala da ih složim. već dvije sedmice oni "dobri" prijatelji , što smo nekoć zajedno ispijali kahve danas ja kod nje, sutra ona kod mene,ne javljaju se više.Pitala sam se zašto?Doselila druga koja ima više vremena, koja može biti potrčko, koja je može vozati kad poželi i gdje poželi , jednom riječju, uvijek je pri ruci.Ne krivim nikoga, neki bi rekli "To danas tako ide ".Zar se prodaje tek tako insan.
Kaže se :"Doći će vrijeme kada će ljudima stomaci biti najveća briga, kada će pokućstvo biti najveća čast, kada će žene biti kibla, kada će vjera biti dinari i dirhemi; to će biti najgora stvorenja !"
Došlo je. Ljudi ne cijene ako ih slušaš a uvijek pričaju o svojim problemima ne nalazeći za shodno da ušute barem 2 minute da i ti nešto kažeš.Psihijatri nisu džaba, kod njih idemo kad nas oni bliži prestanu slušati.Ovi hoće, ali opet se vraća na ono prvo - novac.Slušat će te za novac.Možda bi i takvom "prijatelju " trebalo ponuditi novac , možda ušuti i sasluša te.
Ali na stranu prijatelj, može svako biti prijatelj , igrom slučaja, ali šta je sa onim bližim, porodicom, roditeljima.Ako se ne javiš, kritika, ne misliš o roditeljima, sramota, kakav si , a ni sami se ne bi javili po ko zna koliko da ih ne zovnem.Nekad se osjećam kao da na silu sa rođenim roditeljima odrzavam kontakt.Kuda sve ovo ide Ya Rabb.
Neke stvari koje čine drugi izgledaju nam ružno, a kad ih sami činimo izgledaju sasvim normalno ,kao što Nura B.H . reče u jednom romanu, a pročitala sam i ovih dana, bolje reći gutala.Bolje i čitati nego sjediti, pričati sa nekim ko te samo nužno doživljava kao prijatelja, kao dijete, kao sestru.... i ne zna više šta.Svako se o sebi zabavio, o namjestaju, kuci, tepisima, ovom onom, kao da ce sve to ponijeti na onaj svijet.A iz iskustva znam da popivši sa nekim samo jedan fildžan kahve imaš dva sevaba najmanje :cijeniš njegovo društvo i njega kao prijatelja ostavljajući sve ono što si "morao" uraditi za kasnije i nikad ne znaš kakvu brigu si odagnao svojom pričom i popravio nekome dan i raspoloženje.
Bože na hajr sve ovo. Da završim sa opet jednim pametnim citatom od Konfučija :
"Kad dođeš na svijet , čitav se smije, ti si jedini koji plače. Vodi svoj život tako da na dan tvoje smrti čitav svijet plače , a ti budeš jedini koji se osmjehuje. "
Učini da svojim djelima privučeš pozornost  drugih , sve se može kupiti osim onoga što čini najveću vrijednost i bogatsvo - prijateljstvo u koje je satkana ljubav, uvažavanje, podrška....

Nije čovjek ono što misli već ono što čini
http://umihana.blogger.ba
09/04/2013 21:24